Saigon- Cu Chi tunnels en tempel
Vanmorgen vroeg vertrokken (07.00 uur) om 2 uur in de bus te rijden naar de Cu Chi tunnels. Deze tunnels werden door de Vietcong en de bewoners gebruikt. De bewoners om hun jonge zonen te verstoppen die anders voor de vietcong moesten strijden. Ze groeven lange tunnels naar beneden in hun tuin, onder hun bed, of andere plekken. Hierin bleven de jongens totdat de Vietcong weer weg waren. Doordat veel bewoners dit hadden gegraven kwamen de tunnels met elkaar in verbinding. Hierna kwamen de tunnels die de Vietcong verder gebruikte. Heel smal en klein zoals de Vietnamezen zijn. Veel verschillende vallen gezien. Erg indrukwekkend. Hierna een bezoek aan een tempel in Tay Ninh. Het is een mengeling van een europese kerk, een chinese tempel, een vietnamese pagode en een moskee. Het lijkt wel op een religieus sprookjesland. We hebben een stuk van een dienst meegemaakt. De mensen hebben 4x per etmaal een dienst. Hier buiten liepen wat aapjes rond. Bijtijds naar bed want morgen vertrekken we om 07.30 uur naar Cantho, een toch maken door de Mekong delta en over de Mekong rivier.
zondag de kamer in kerstsfeer gebracht. Jan heeft een prachtige krans gemaakt en ik heb hem helemaal versierd deze hangt boven de eettafel, te zien op facebook van de week, maak er een foto van kunnen jullie ook meegenieten.
Weer een mooi verhaal en het zal best allemaal indrukwekkend zijn wat jullie zien, het is leuk dat we zo mee kunnen genieten, zo zijn we met z'n allen een beetje op reis. Geniet en we horen wel weer van jullie.
Bert, de groeten van Maria!
wat een reis mensen ,geweldig