cadibeel.reismee.nl

Siem Reap en omgeving

Gisteren vroeg vertrokken, om 07.00 uur, d.w.z. half 6 op, van Phnom Penh naar Siem Reap. Met een ongelofelijke vaart over een hobbelweg. De chauffeur heeft gestopt voor een toiletstop en zou 2 uur later stoppen voor een lunch. Dit gebeurde dus niet en heeft ondanks het protest toch aan een stuk doorgereden zodat wij 7 uur in de bus zaten zonder wat te eten en drinken.

De lul! Wel even gestopt bij de markt van de spinnen maar ja die neem je onderweg niet mee in een zakje om op te knabbelen. Toen nog een stop bij een beeldhouwerij. Deze beelden waren te groot om mee te nemen. Aangekomen in het hotel even een inspectie naar het zwembad, wat niet te vinden was. En vervolgens na een uur alweer op weg naar Angkor Wat om alvast kaartjes te kopen voor de volgende dag. In de avond in een heel leuk straatje tegenover het hotel een vismassage genomen en ook heerlijk wat gegeten en gedronken. Het stikt hier van de barretjes en restaurants. Vanmorgen weer vroeg op om naar Angkor Wat te vertrekken, een Unesco heritage. Prachtig bij het eerste zonlicht. Het complex is 20x 20km groot en geheel gewijd aan de Hindi goden,o.a.Brahma en Vishnu. Hier staan verschillende tempels. Tempels die pas 2 jaar geleden door archeologen zijn ontdekt, tempels waarin de wortels van de bomen groeien, tempels met gezichten e.d. Ook nog even een cache meegepikt op dit terrein want je bent geocacher of niet. We waren rond 4 uur thuis dus een lange, vermoeiende dag. Nu even met een drankje op de kamer de site bijwerken. Straks een hapje eten met zijn 4en en even naar de nachtmarkt. Morgen hebben we een vrij te besteden dag en het afscheidsdiner. Dan dineren we voor de laatste maal met de gehele groep.